Att ha kontroll över tankar och känslor

Är något jag börjar lära mig mer om nu. Det går så himla fort från att oroskänslan i magen skjuter upp och blir till läskiga tankar i hjärnan.  Därför har jag med hjälp av min kära Y lärt mig mer om hur man kan försöka få mer kontroll över känslorna och tankarna. Det absolut bästa rådet jag fick var att man måste tillåta sig själv att tänka på allt jobbigt. Går man hela tiden och försöker undvika det jobbiga så kommer det smygande inpå en när man som minst anar det. Jag kan inte bestämma över OM jag ska tänka på det men jag kan bestämma NÄR. Så jag kan välja att tänka på det vid ett tillfälle där jag inte behöver koncentrera mig på något annat. Och så behöver inte känslorna komma när jag inte har tid att ta itu med det.

Så nu varje dag på bussen till jobbet tänker jag på det. Sen låter jag det åka vidare till sandviken. Och råkar vi hamna på samma buss på vägen hem så får jag väl tänka vidare då.
Genom att jag redan på morgonen tänkt på det, så kan jag jobba hela dagen utan att vara rädd att oron ska komma över mig. Och det funkar helt otroligt och fantastiskt bra.

Jag har också börjat välja mina strider i form av diskussioner med andra. Är det värt det?
Och så om jag är på jobbet och får veta något tråkigt eller jobbigt, så tänker jag: Är det här något jag kan göra åt nu? Nej! Kommer jag göra ett bra jobb om jag går och grubblar på det här nu? Nej! Löser sig "problemet" bättre av att jag går och grubblar nu när jag inte kan göra något åt det? Nej! Nehe men då väntar jag med det tills jag slutat och kan göra något åt det. Så då spar jag både tid och energi. Tipp topp!
Självklart tycker säkert vissa men min hjärna funka rinte riktigt så. Jag måste liksom lägga upp en plan om hur jag ska tänka om jag får ett obehagligt besked. Annars kan hela dagen vara förstörd både för mig och de flesta omkring mig. Och herregud vad mycket mer jag har orkat de senaste veckorna. Jag tror knappt det är sant själv.
Och har jag en mindre bra dag så bryter jag inte ihop för det för nu vet jag ju hur bra jag kan må =)


Över till något ännu roligare. Mina underbara Vänner! Jag är inte så ensam och fattig på vänner som jag kanske har trott. Och vilka vänner sen. Behövs inte så många när dom är så himla bra som mina är! Går inte att beskriva hur mycket jag älskar er! Min underbara N har varit borta i en evighet nu men idag fick jag äntligen träffa henne igen. Och vilket otroligt kärt återseende. Tårarna gick inte att hålla tillbaka. Det är verkligen så att sanna vänner alltid finns där även om man inte ses så ofta. Även nu kan jag inte hålla tillbaka tårarna. Men det är tårar av glädje och inget annat. Och min kära A som jag alltid har så roligt med. Vi förstår varandra så bra och delar många åsikter. Och tänk alla äventyr vi varit ute på. Och lilla L som kom in igår och förgyllde några minuter på jobbet. Och J som är så jordnära och trygg. Älskar våra promenader. Och J och E som är så mysiga och gulliga. Och mina härliga två M som jag alltid har skitkul med. Jisses vad vi skrattar och drar låga skämt. Ni är underbara!
Och alla ni andra, killar som tjejer, älskar er. För att ni är ni och ni är unika!

Nu är jag jättetrött och måste nog sova. Jobb även imorgon!  Mitt bästa råd till er är att var aldrig rädd för att be om hjälp. Alla har rätt att få må bra! Och mår man bra blir allt så mycket roligare och lättare! Puss på er från lilla mig

Vår i luften

Och vad händer inte då... Jo känslorna börjar bubbla. Alla möjliga och omöjliga känslor känns det som. Och som dom svänger...herregud ibland vill jag bara trycka på en knapp och stänga av allt.

Det pirrar och susar i kroppen och jag kan knappt sitta stilla. Jag saknar, längtar, önskar och drömmer.
Ena stunden vill jag en sak och helt plötsligt så verkar det helt fel och galet.
Känslor för allt och alla. Känslor som är svåra att tyda. Känslor som bara lurar min hjärna och ställer till det för mig själv? Först säger magen en sak och så skickar den signaler upp till mina stackars lilla hjärna som går på högvarv för att försöka tyda alla dessa röda trådar som blixtrar och säger olika saker från gång till gång. Hjärnar som dessutom jobbar för fullt för att styra mina tankar, lura mig och få mig att tänka positivt.

Men visst är dessa härliga vårkänslor underbara. Och tänk vad härligt om de röda trådarna hela tiden skulle säga samma sak till min hjärna. Vilken lättnad! Men varför göra det lätt när det kan vara svårt.

Nu blev jag trött...dessutom jobb imorgon plus två dagar till så borde väl sova. Pysen hälsar hej!